Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

« All Események

Pásztorjáték az Orfűi Malmoknál

2023.12.16. @ 10:00 - 17:00

Hagyományos adventi betlehemes játékunk a kis Jézus születését hirdeti. Az éneklős, zenélős és bábozós népszokás előadói már évtizedes tapasztalattal adják elő a darabot. Karácsony közeledtével előveszik, leporolják, felöltik a pásztorgúnyát, majd jó hírt és köszöntést visznek sok otthonba.
PROGRAM
10.00 Kézműves foglalkozások az Orfűi Kézműves Egyesület mestereivel
12.00 Lintinger Peti-féle disznótoros és smarni
14.00 Pásztorjáték
16.00 Fénybe borul a vízimalom ablaka, mint az orfűi kalendárium egyik dísze
Napközben az Orfűi Kézműves Egyesület mesterei sok szeretettel várják a kicsiket és nagyokat. Az érdeklődők megtekinthetik és kipróbálhatják a gyertyamerítést, a lélekmadár faragást, a kosárfonást, vagy éppen a kerámia karácsonyfadísz festését.

Részletek

Dátum:
2023.12.16.
Időpont:
10:00 - 17:00
Esemény kategória:
Esemény címkék:
,

Helyszín

Orfűi Malmok
Füzes Antal sétány 3.
Orfű, 7677 Magyarország
+ Google Térkép
Phone
+36-20/466-55-06

Az Orfűi Malmoknál azon munkálkodunk, hogy vendégeink minél színesebb programkínálatból válogathassanak.

Ha egy szép nyári hétvégén ellátogattok az Orfűi Malmokhoz, nagy eséllyel részed lehet egy jó jazz vagy népzenei koncertben, táncházban.

Ahogy a gasztronómiai kínálatban is törekszünk a változatosságra, a többnyire akusztikus zenei programkínálatunkban a hazai hangok mellett sokszor jelennek meg kevésbé ismerős vagy éppen távoli kultúrák zenéi és táncai is. Bár a nyári hónapok a legeseménydúsabbak, rendezvényeket igyekszünk az év minél nagyobb részére szétosztani, így tavasszal, ősszel, sőt még télen is tartunk izgalmas kulturális programokat. Koncertből és jeles napokhoz kapcsolódó minifesztiválból akad bőven, de kis szerencsével – és a programnaptárunk segítségével – akár bábszínházi vagy színielőadásba, könybemutatóba, jógapiknikre, terményfesztiválra vagy éppen egy betlehemi pásztorjátékba is belecsöppenhetsz.

Nézegessétek a naptárat, és malmaink látogatását időzítsétek olyan időszakra, amikor valami izgalmas dolog történik a malomudvarban.