Papírmerítés ・ Szitázás・ Vízfő-tanösvény・ Bejelentkezés

Berakjuk a kenyered a kemcébe

A hagyományos kenyérsütési bemutató a molnár nyári konyhájában és a malomudvaron zajlik. Az előre bejelentkezett csoportokat egy közel négyórás program során avatjuk be a kézzel dagasztott kovászos Petya-cipó készítésének folyamatába.
A dagasztás alatt részletesen beszélünk az alapanyagok fontosságáról, ismertetjük a megfelelő technológiát, és beavatjuk a résztvevőket a jó és egészséges kenyér titkaiba. A résztvevők megszemlélhetik a dagasztást, a cipók formázását, és megismerik a fatüzeléses kemence használatát.

A program végén a csoport 15 ropogós cipót vihet magával. 

A kelesztési időkben vagy a sülés 45 percében lehetőség van megnézni a malmokat, de a program jól kombinálható a papírmerítő foglalkozással vagy a Vízfő-tanösvényen tett sétával is.

A programot elsősorban iskolás csoportoknak kínáljuk, maximum 35 fő részvételével.

A foglalkozásra jelentkező csoportok a papírmalomban készíthetik el saját merített papírjukat. A 60 perces program alatt a résztvevők sokat megtudhatnak a középköri, és koraújkori papírkészítésről, megtekinthetik az előkészítő és papírmerítő műhelyeket. A résztvevők részletesen megismerik a papírkészítés eszközeit, melyeket a papírmerítés során maguk is használni fognak. A foglalkozás végén mindenki a saját papírjával térhet haza.

Maximális csoportlétszám/foglalkozás: 25-30 fő.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Az Orfűi Malmoktól indul a cirka 1 km hosszú Vízfő-tanösvény. Az ösvény az első néhány száz méteren az Orfű-patak medrét követi és a védett égerláposon keresztül egy kiemelt pallósoron vezet bennünket egészen a Vízfő-forrásig. Itt érdemes elidőzni picit és megcsodálni Csete György különleges Forrásházát, amelyet a magyar organikus építészet korai emblematikus alkotásaként tartanak számon. Ezután a patakon kétszer is átvágunk, hogy a helyi barlangászok főhadiszállására, a Mecsek Házához jussunk, ahonnan a réten keresztülgyalogolva visszakanyarodhatunk a malmokhoz.

A tanösvény szabadon látogatható, de amennyiben vezetett túra keretében szeretné végigjárni a tanösvényt, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Bejelentkezés