Nyitvatartás az őszi szünetben
Október 28. és november 3. között mindennap, hétfőtől vasárnapig nyitva lesz a Garat 9 órától 18 óráig. Malomtúrák is az őszi szünet minden napján indulnak: 10:00, 11:30, 13:30, 15:00-kor.
Október 28. és november 3. között mindennap, hétfőtől vasárnapig nyitva lesz a Garat 9 órától 18 óráig. Malomtúrák is az őszi szünet minden napján indulnak: 10:00, 11:30, 13:30, 15:00-kor.
Ha valaki, akkor Száraz Ildikó nagyon komolyan gondolja a fenti mondatot. Sok-sok évnyi multis munkaviszonyból érkezett az égerfáktól körülölelt Garat pultja mögé tavaly nyáron. A változást a munkanapjaiban leginkább az erdei séták közben érzett nyugalomhoz tudja hasonlítani: „nagyon szeretek kirándulni, édesapámmal sokat jártuk, járjuk most is az erdőt. Ő mondja mindig, hogy a fák között…
A garantált múzeumi tárlatvezetések mellett májustól gyerekcsoportoknak szóló, élményalapú múzeumpedagógiai foglalkozásokkal várja az Orfűre látogatókat a malmok csapata.
„Amikor begyúr az ember egy cipót, az a meleg tésztadarab tényleg életre kel”, meséli az Orfűi Malmokban cukrász-pékként dolgozó Rozsnyai Kata. Az élesztős tészták iránti „mániákus vonzalmát” a nagymamától hozta, nem véletlen, hogy szabadnapján is legkedvesebb kikapcsolódása a sütés. A malmoknál is nagy kedvenccé vált kelt rétes személyes emlékeket idéz a somogyi nagyszülők ünnepi asztaláról….
„Szakad” a búza töve, kezdődik az aratás: tartja a hagyomány Péter-Pál napjáról. Szent Iván éjszakáján koncert után átugorjuk a tüzet, hogy elűzzük a sötétséget. Péntektől vasárnapig aztán népzenével, tánccal, kenyérkóstolással és kézműves foglalkozásokkal ünnepeljük a búzabetakarítás kezdetét a hagyományos Szent Ivántól PéterPálig eseményünkön.
Az idei évben szuperizgalmas programokkal készülünk a Medvehagyma Fesztivál alkalmából, április 20-án és 21-én. Kézműves foglalkozások az Orfűi Kézműves Egyesülettel, termékkóstolók, kézműves és termelői vásár, színes zenei programok.
Két falat csupán, mégis benne van egy cukrász egész mestersége, gyakorlata. Kívül roppan, belül omlós. Izgalmas és váratlan szín- és ízkombinációkban hat leginkább az érzékszervekre. Minden kezdő cukrász megküzd vele, míg elkészíti első tökéletes példányát. Nem hiába örök és megunhatatlan kedvenc számunkra a macaron.