Minél nagyszerűbbet

Az Orfűi Malmok pajtapékségének csapatát erősíti Nádori Jani, akinek a személyében egy hivatásához végletekig elkötelezett szakembert ismerhettünk meg. „A tészta az tészta”, summázza tömören és életfilozófiának is beillően, amikor a szakmai hitvallásáról kérdezzük. 

Jani az iskolában szívta magába a pék szakma szeretetét, igaz született pécsváradiként ez talán várható volt, „így lettem élelmiszeripari termékgyártó, vagyis sütő, ahogy akkor hívták”. A városi pékségnél helyezkedett el, a szakma szeretete csak tovább mélyült benne, előbb csoportvezető, majd szakoktató lett, dolgozott kisebb-nagyobb pékségekben, mígnem elszólította a hulladékgazdálkodási főiskola képzése.

Új munkájában vezetőként azt tapasztalta, hogy „az embereknek nem tudnak segítséget kérni, és ha segíteni akarsz, akkor meg azt hiszik, bele akarsz mászni az életükbe.” Ez motiválta arra, hogy elvégezzen egy életmód coach iskolát, és így értő és tudatos módon forduljon az emberekhez.

Egyik reggel aztán úgy ébredt fel, hogy visszatér eredeti szakmájához, amit mindig nagyon szeretett. Sokat jártak Orfűre a kutyás strandra, ilyenkor „mindig beugrottunk egy csigára meg kávéra a malmokhoz, a Garatban láttam meg az álláshirdetést, és azonnal megszólítva éreztem magamat.” 

Innen már minden ment a maga útján, és a régi-új érzések azonnal visszajöttek. Hogy „kettő illata van a sülő kenyérnek, az egyiket utálom, a másikat imádom.” Szereti végigkísérni a péksüteményt az egész életfolyamán. Munkáján gyakorlatiasan közelíti meg: „a tészta az tészta”, vallja, és meglátása szerint fontos megtalálni, „hogyan lehet minél egyszerűbben minél nagyszerűbbet készíteni”.

Hasonló bejegyzések