Hírek a malomból

 • Rezgés a föld felett pár centivel – interjú Dürwanger Viktorral
  „A bakelitlemeznek ma is megvan a létjogosultsága: kézzelfoghatósága mellett a romantikáját nem tervezett recsegése, pattogása adja. Meleg hangzása miatt olyan rezgéseken működik, ami mélyen érinti meg az embert”, meséli Dürwanger…
 • Aki a malmokat kifaragja – interjú Kovács Gergővel
  „Egy malomszerkezet megépítése izgalmasabb számomra, mint a bútorgyártás. Ezzel olyat csinálhatok, amivel kevesen foglalkoznak az országban”, meséli Kovács Gergő, aki bútorasztalos múltját lezárva Orfűn kezdett malomépítéssel foglalkozni. Az orfűi vízimalom…
 • Közlekedés május 29-30. között az Orfűi Malmoknál
  A hétvégén több rendezvény lesz az Orfűi Malmok területén, ezért több közlekedési korlátozás is várható a látogatóink biztonsága érdekében. Készítettünk egy térképet a forgalomcsillapított övezetekről és a megváltozott közlekedési rendről.
 • Szombaton te is eltekerhetsz velünk a Holdra!
  A Pécsi Tudományegyetem ismét meghirdette MOONBIKE kihívást. Ennek következő állomása most szombaton a Malmoknál lesz, egész napos programokkal készülünk!
 • “Küldetésem a harmonika népszerűsítése” – interjú Kéméndi Tamással
  Idén nyáron többször is fellép Kéméndi Tamás harmonikaművész az Orfűi Malmoknál, ráadásul különböző formációkban szólaltatja meg ezt a különleges hangszert.
 • Programnaptár
  Népzenei, könnyű- és komolyzenei koncertek, táncházak, előadások 2021 nyarán az Orfűi Malmoknál, varázslatos környezetben.