Amikor minden gramm számít

Amikor minden gramm számít

“Szeretem a letisztult környezetet, a bíbelődést a kicsiny virágokkal, amiket díszítésként a süteményekre teszek, szeretem, hogy itt minden gramm számít” meséli Gáspár Blanka, az Orfűi Malmok süteményeinek (és főleg macaronjainak) legfőbb készítője. Blanka szavai jól jelzik, hogy nem véletlenül lett cukrász. Sütött már nálunk kenyeret, készített kávét, de azért a szíve mindig visszahúzta a habzsákhoz. 

Színes programkavalkád

Színes programkavalkád

Mozgalmas időszakon vagyunk túl! Bizonyára ti is észrevettétek, hogy az elmúlt két évben igazi programkavalkáddal vártunk benneteket a malmoknál. Célunk az volt, hogy a gazdag épített örökségünk élménydús bemutatása és a gasztronómiai ínyencségek kínálata mellett kulturális csemegékkel is szolgáljunk nektek. 

Azért a legfőbb szerelem a kenyér

Azért a legfőbb szerelem a kenyér

“Az abszolút nulláról indultam. Amikor először sütöttem egy valamirevaló kenyeret, nagyon büszke voltam. Visszagondolva elég csúfos kenyér volt, de én akkor nagyon örültem neki. Aztán másnap sütöttem egy újat. Harmadik nap is, és így tovább, mindennap, kitartóan” – meséli Pádár Szilvi kollégánk, a Pajtapékség csapatának ma már nélkülözhetetlen tagja, hogyan tette meg az első lépéseket…

„Az a legfontosabb, hogy a vendégünk jó élményekkel távozzon”

„Az a legfontosabb, hogy a vendégünk jó élményekkel távozzon”

“Sok vendégünk a barátságos, családias légkört szereti legjobban nálunk”, árulja el a Malom pince egyik kollégája, Pécsi Ildikó. “És ez nem véletlen. Sokszor érzem úgy, az Orfűi Malmok olyan, mint egy nagy, befogadó család, aminek öröm a tagjának lenni. Legalábbis ezzel varázsolt el engem is.” Ildikó szerint a malmokat az teszi teljessé, hogy az érték,…

Amikor megelevenednek malmok

Amikor megelevenednek malmok

„Mindig is az volt az álmom, hogy egyszer egy ilyen helyen dolgozhassak” – árulja el Neichl Noémi, hogyan fordult át benne, hogy ne csak visszatérő vendége, de alakítója is legyen az Orfűi Malmoknak. Noémi egy éve már a malmok csapatát erősíti, és sok nagyszerű kezdeményezés mellett neki köszönhető a múzeumpedagógiai program elindítása.