|

Május elsején nyitnak a malmok

Május elsejétől újra látogatható a malommúzeum. A vezetett túrákon megismerhető a malmok és a több mint száz éves szerkezetek működése. Öröm számunkra, hogy ismét mesélhetünk a különböző meghajtású és funkciójú malmokról, a malmok történetéről, a hajdani molnárok életéről, szakmájuk sokszínűségéről, a papírmerítésről és a gabonaőrlésről.

Látogatóink egészsége és a múzeum biztonságos működtetése a legfontosabb számunkra, ezért arra kérjük látogatóinkat, hogy a járványügyi szabályokat a malmok területén tartsák be. A múzeumlátogatás védettségi igazolvánnyal lehetséges, amelyet a GARATban történő jegyvásárlás során kérünk bemutatni. A malomtúra során olyan épületet is bejárunk, ahol nehézkesebb a távolságtartás, ezért minden esetben az idegenvezetőnk instrukcióit kell követni.

A vezetett 45 perces malomtúrák nyitvatartási időben, szombatonként és vasárnaponként napi öt alkalommal indulnak. Előzetes bejelentkezés nem szükséges egyéni látogatók, családok részére, azonban 15 fő felett a további érdeklődőket megkérjük, hogy várják meg a következő túra indulási időpontját. Látogatócsoportok jelentkezését az info@orfuimalmok.hu e-mail címen fogadjuk.

Nyitvatartás

Múzeum
szombaton és vasárnap vezetett malomtúrák indulása: 10:30, 12:00, 13:30, 15:00, 16:15

GARAT
péntek-vasárnap 10:00 – 19:00

Similar Posts