Itt a Medvehagymafesztivál 2024

Az idei évben szuperizgalmas programokkal készülünk a Medvehagyma Fesztivál alkalmából, április 20-án és 21-én. Kézműves foglalkozások az Orfűi Kézműves Egyesülettel, termékkóstolók, kézműves és termelői vásár, színes zenei programok.

A Medvehagyma fesztivál Orfű legfontosabb gasztro-kulturális eseménye – és egyben szezonnyitó rendezvénye. Érdekes programok, finomságok és gyönyörű helyszínek várnak minden látogatóra. Az Orfűi Malmok is már vagy 5 éve egyike a helyszíneknek, és idén is érdekes programokkal készülünk.

Bemutatkozik erdei barangolós, nyomkövetős rejtvényjátékunk, a Medvehangya nagy kalandja. A feladatokkal teli kirándulás során együtt látogathatjátok meg az erdő lakóit, és sok akadályt legyőzve ti is eljuthattok a malmoknál lappangó titokhoz. Közben persze szép helyeket láthattok, és a fejetekbe véshettek néhány fontos dolgot az égererdő és patak élőlényeiről.

A tavasz egyben a kiskertek, gyümölcsösök ébredésének ideje. Mivel a téma sokakat érdekel, ezért tapasztalt és gyakorlatias szakértőket hívtunk meg, hogy a gyümölcsösök, konyhakertek műveléséről beszélgessünk. Dlusztus Miklós 14 hektáron mintegy 3500 féle dísz-, illetve gyümölcstermő növény gazdája, míg Lévai Tamás és a Zöld Bagoly Farm bioművelésben termesztenek zöldségeket, melyből mindenféle finomságot készítenek.

Megszokhattátok, hogy a Malmoknál értékeljük a jó muzsikát, szombaton délután a Bohaj zenekar húzza majd a talpalávalót. Ismerve a zenekart abban biztosak vagyunk, hogy jópáran táncra is perdülnek majd.


PROGRAM

Április 20. – szombat
11:00 – A várva várt MEDVEHANGYA NAGY KALANDJA című erdei barangolós, nyomkövetős rejtvényjáték debütálása és beavatás a keletkezés folyamatába. A játék ettől kezdve kérhető az Orfűi Malmok kínálatából (regisztráció szükséges a 0620/941 33 97 telefonszámon)
11:00 – Előadás: Mosonyi Éva – Tojás a népi hagyományban a húsvéton túl
13:00 – Ebéd Lintinger Péter szakácstól
14:30 – Előadások gyümölcsfákról, gyümölcsös és konyhakertek műveléséről
Előadók: Dlusztus Miklós, Lévai Tamás és a Zöld Bagoly Farm
15:00 – Muzsikál a Bohaj zenekar – magyar népzene és táncház

Április 21. – vasárnap
11:00 és 14:00 – Tárnoki Ági: Medvehagyma tartósítás különféle módozatai
12:00 – A Bóra zenekar rövid koncertje
15:00 – Moldvai táncház a Bóra zenekarral

Mindkét nap folyamatos programok: kézműves foglalkozások az Orfűi Kézműves Egyesülettel, termékkóstolók, kézműves és termelői vásár.

Similar Posts