Húsvéti kalács és torta az Orfűi Malmoktól

Rendeld idén is tőlünk a húsvéti kalácsot az ünnepi asztalra! Ez a kalács épp annyira édes, hogy igazán jól passzoljon a sonka mellé, és épp annyira sós, hogy akár mézzel vagy lekvárral megkenve is élvezetes uzsonna legyen.

ÚJDONSÁG! Ebben az évben tortára is adhatsz le rendelést, Mamma mia mousse torta és Malmos Rákóczi túrós tart van a kínálatban.

A rendelésedet április 18-án (péntek), április 19-én (szombat) és április 20-án (vasárnap) 9.00 és 17.00 óra között tudod átvenni a Garatban!

Rendelést április 14-én (hétfő) éjfélig tudsz leadni az alábbi űrlapon. 

https://forms.gle/bggzYSumrKSkZoZKA

Hasonló bejegyzések

  • „Előfordult, hogy lisztes kézzel kellett beugrani felkonferálni a zenekart”

    „Pékzenész”, becézték Horváth Zsombort, az Orfűi Malmok csapatának oszlopos tagját a látogatók. Népzenészként ugrott be kenyeret sütni nyaranta, és már egy évtizede a malom munkatársa. Az évek alatt második otthonává vált a nyári munkahely. A kenyérsütésen pedig hamar túlnőtt a feladatkör: csoportot vezet, zenél, rendezvényt szervez, de ha kell, árkot ás. Tovább szövi a malmok…

  • Malmos mézes puszedli

    Ahány ház, annyi mézeskalács. A Malmok receptjének magja Polgár Zsuzsától származik, akiről bátran állíthatjuk, hogy a környék legismertebb és legnagyszerűbb művelője a mézeskalács készítésnek. Kata hat évvel ezelőtt járt Zsuzsa mézeskalács kurzusán, a fogásokat és a receptet onnan hozta, ami az évek alatt egy kicsit csiszolódott, „malmos szájízre” formálódott. Ezt a verziót osztjuk most meg veletek.

  • A Fél/sziget zenéje Orfűn

    Hogyan kerül Orfűre az ír zene? Július 9-11. között ötödik alkalommal rendezzük meg a fesztiválunkat a Malmoknál, különböző országokból érkező és különféle hangszereken játszó zenészbarátainkkal. Közös bennük az ír muzsika szeretete, és hogy mindannyian Írországban tanultak nagy mesterektől, Limerick és Ennis városok zenei session-univerzumában szippantották magukba a muzsikát. Az esti koncertek és nyitott közös zenélések…

  • A pult másik oldalán

    „Engem a vendégekkel való kapcsolattartás éltet a vendéglátásban, hogy megtudhatom, ki van a másik oldalon”, vallja Nedjalkov Iván, az Orfűi Malmok csapatának tagja. A szakmát számára igazán az teszi színessé, hogy minden egyes vendég mögött izgalmas történetek állnak. Az erre való nyitottság, kíváncsiság pedig a jó vendéglátós ismérve.

  • Új vízjelek érkeztek a Papírmalom műhelyébe

    Az egy tucat szitakeret, köztük olyan, magyar címert ábrázoló ritkaságokkal, amelyekkel három évtizeddel ezelőtt a Köztársasági Elnöki Hivatal vízjeles papírjait készítették, Tátrai Károly pincéjéből kerültek hozzánk. Karcsi kivételes szakember, kapcsolatunk régre vezet vissza, hiszen ő mutatta meg először a papirkészítés fogásait, technologiáját. Nagyon örülünk neki, hogy ezek a felbecsülhetetlen értékű ipartörténeti tárgyak jó helyre –…